VGC Goriške vabi v torek, 12. 3. 2019, ob 18.00,
na Predavanje o divji hrani
“Ko vidimo regačico ali drugi plevel, je narobe, če se vprašamo, ali je to užitno. Pravilno vprašanje je: Ali tega res ne smemo pojesti?” pravi Dario Cortese, poznavalec in nabiralec užitnih divjih rastlin, vodja delavnic Divja hrana in avtor knjige Divja hrana: Užitne samonikle rastline, nabiranje in priprava. O nabiranju in pripravi divje hrane Dario Cortese ozavešča in izobražuje že več kot 20 let. Med najpomembnejšimi vidiki redne vključitve divjih rastlin v prehrano je zdrava prehrana: polnovredna živila z veliko vitamini in rudninskimi snovmi. Divja hrana ima od tri do štirikrat več kot doma vzgojena zelenjava in sadje. Pomen divje hrane je tudi samooskrba. Povsod so nam enako dostopne. Njihovo nabiranje pa pomeni tudi več gibanja v naravi in tesnejši stik z naravo.
Ljubitelji narave prisrčno vabljeni!
VGC Goriške – svetla stran življenja!
Kje: VGC Goriške (stavba LUNG), Cankarjeva 8, Nova Gorica
Informacije: na telefon 05/335 31 16 ali na e-naslov: info@vgcgoriske.si ali na spletni strani: www.vgcgoriske.si.
Vse aktivnosti VGC-ja so BREZPLAČNE.
Program je sofinanciran s strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropske unije iz sredstev Evropskega socialnega sklada.